1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer
Λίστα Ιατρών ΙΣΙ ανά ειδικότητα - Ιανουάριος 2018

Λίστα Ιατρών ΙΣΙ ανά ειδικότητα - Ιανουάριος 2018

Κατάλογος ειδικοτήτων μελών ΙΣΙ - &I... Read more...
Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μέλους ΙΣΙ

Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μέλους ΙΣΙ

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακά... Read more...
Previous
Next
 • Λίστα Ιατρών ΙΣΙ ανά ειδικότητα - Ιανουάριος 2018

  Λίστα Ιατρών ΙΣΙ ανά ε

 • Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μέλους ΙΣΙ

  Φόρμα Επικαιροποίηση

Νομοθεσία Νόμοι που αφορούν τους Ιατρούς

Image Διαβάστε τους Νόμους σχετικά με την Άδεια Εξάσκησης του Επαγγέλματος, το Ασυμβίβαστο, τις Ειδικότητες κ.α. που αφορούν τους Ιατρούς.
Περισσότερα...

Χρήσιμα Έγγραφα & Συχνές Ερωτήσεις

Image Χρήσιμα έγγραφα που απαιτούνται για χρήση στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, καθώς και απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα σχετικά με τον Συλλόγό μας...
Περισσότερα...

Πρόσκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΑΡΕΤΑΙΟΣ

Αγαπητέ συνάδελφε , 

Η Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., στο πλαίσιο του προγράμματος "ΑΡΕΤΑΙΟΣ" (Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στην Νεφρική Δυσλειτουργία), δίνει τη δυνατότητα σε 60 ιδιώτες ιατρούς, ειδικότητας Παθολογίας, Καρδιολογίας, Ενδοκρινολογίας, Γενικής Ιατρικής και Νεφρολογίας, να παραπέμψουν τυχαιοποιημένα από 10 ασθενείς έκαστος, προκειμένου αυτοί  να υποβληθούν δωρεάν στον απαραίτητο εγκεκριμένο και προπληρωμένο  εργαστηριακό έλεγχο εκτίμησης νεφρικής λειτουργίας (κρεατινίνη ορού, Αλβουμίνη / Κρεατινίνη ούρων), σε συμβεβλημένα με το πρόγραμμα, διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου “Βιοϊατρική”.

 

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα δίνουν εικόνα της νεφρικής λειτουργίας των ασθενών [Stages of CKD according to eGFR / CKD –EPI and albuminuria following KDIGO classification], θα είναι διαθέσιμα στους θεράποντες ιατρούς του Προγράμματος για τις όποιες συστάσεις και φαρμακευτικές παρεμβάσεις τους στους ασθενείς τους, στους ίδιους τους ασθενείς και ταυτόχρονα θα καταχωρούνται σε ειδική πλατφόρμα, στον ιστότοπο της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. από τους συμμετέχοντες ιατρούς προκειμένου να προχωρήσουμε στην στατιστική επεξεργασία των δεδομένων, τα οποία και θα κοινοποιηθούν στο τέλος του Προγράμματος. Όλο το Πρόγραμμα θα είναι απολύτως σύμφωνο με το εφαρμοστέο πλαίσιο για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού 2016/679 και του νόμου 4624/2019, όπως ισχύει, με το οποίο η Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. συμμορφώνεται.

Όλοι οι συνάδελφοι που θα εμπλακούν στο Πρόγραμμα θα παραλάβουν τη 2η έκδοση (2019) του συγγράμματος του  κ. Σ.Μουλόπουλου "Εργαστηριακή διερεύνηση των νόσων".

Επιπλέον θα λαμβάνουν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος (2 φορές το μήνα) newsletter επιστημονικής ενημέρωσης, με περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει μία περίληψη σημαντικού άρθρου από τη διεθνή βιβλιογραφία, σχετικού με το θέμα του Προγράμματος .

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ONLINE ΦΟΡΜΑ έως τις 10/12/2021, προκειμένου να τους αποσταλεί το πλήρες υλικό του Προγράμματος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Το Πρόγραμμα «ΑΡΕΤΑΙΟΣ» της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., είναι μια ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας ASTRAZENECA σε συνεργασία με τη FORHEALTH AE & τον Όμιλο Βιοϊατρική.

Με εκτίμηση, 

Ι. Κυριαζής

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΜΠαΚΑΝ


Διευκρινίζεται ότι η εταιρεία ASTRAZENECA ουδεμία ανάμειξη έχει στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο διεξαγωγή του Προγράμματος ή στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικά της τήρησης, συλλογής, διαβίβασης που τυχόν διενεργείται οπουδήποτε εκ μέρους της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. για την υλοποίηση του Προγράμματος


‍ 

© 2021 ΕΜΠΑΚΑΝH ταχυδρομική Διεύθυνση της ΕΜΠαΚΑΝ είναι:

ΕΜΠΑΚΑΝ

Ιακ. Δραγάτση 8

Πειραιάς 18535

Greece

  

Τηλ./Fax Γραμματείας ΕΜΠαΚΑΝ; 2104953646  | website: http://www.empakan.gr 

Ημερίδες Μεταβολισμού: Από Την Τεκμηριωμένη Γνώση Στην Ορθή Κλινική Πράξη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι Ημερίδες Μεταβολισμού είναι πλέον ένας καταξιωμένος εκπαιδευτικός θεσμός που κάθε χρόνο υπάρχει και αναπτύσσεται, γιατί πάντα υπάρχει η δική σας έμπρακτη υποστήριξη με την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών εργασιών.

Το 2021 για 26η χρονιά συνεχίζουμε με τις Ημερίδες Μεταβολισμού 2021. Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε πάντα έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση (evidence based medicine) και στη συνεπαγόμενη ορθή κλινική πρακτική (guidelines) σε όλο το φάσμα των μεταβολικών διαταραχών και νοσημάτων (παχυσαρκία-διαβήτης-δυσλιπιδαιμίες, υπέρταση, διαταραχές πηκτικότητας, φλεγμονή, μεταβολικό σύνδρομο).

Επελέγησαν έτσι και για τις Ημερίδες του 2021 ενδιαφέροντα θέματα αιχμής, ζητήματα και τομείς με αμφισβητούμενες απόψεις, κατευθυντήριες οδηγίες για όλες τις πτυχές των μεταβολικών διαταραχών. Και βεβαίως θα υπάρχουν πάντα κλινικά φροντιστήρια και συζητήσεις με ειδικούς (με διαδραστικό σύστημα που θα επιτρέπει την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων) που εμπεδώνουν γνώσεις και διαμορφώνουν κλινικές πρακτικές σ’ αυτούς που θα παρακολουθήσουν.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής με ιδιαίτερη χαρά, ευθύνη και τιμή σάς προσκαλούμε στις «Ημερίδες Μεταβολισμού 2021». Ευελπιστούμε στην παρουσία και συμμετοχή σας στις Ημερίδες του 2021 στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου «DIVANI CARAVEL». Σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Δρ. Α. Μελιδώνης
Συντονιστής Οργάνωσης

                                            
 
---

ΕΓΓΡΑΦΗ

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο για να προχωρήσετε με την απαραίτητη Online εγγραφή σας.
 

imerida metavolismou 01

Όσοι εγγραφούν, θα λάβουν ηλεκτρονικά το συνεδριακό υλικό καθώς επίσης και τις κατάλληλες οδηγίες για την προσβασιμότητα και σύνδεσή τους στην πλατφόρμα μετάδοσης.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για να ενημερωθείτε με το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, παρακαλούμε πατήστε το κουμπί ακολούθως:

imerida metavolismou 02
 
Θα χορηγηθούν 24 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Μετεκπαίδευσης (CME- CPD Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.).

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας και ενεργό συμμετοχή σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

orthi kliniki

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Congress World 
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 Αθήνα
www.congressworld.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διακεκριμένοι ομιλητές στην ψηφιακή ημερίδα: Η Ψυχική μας Υγεία στην εποχή του covid-19

psixiki igeia covid
 

Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Η ψυχική μας υγεία στην εποχή του covid-19», έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr και του Facebook.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά και θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, του πανεπιστημίου και φορέων ασθενών ψυχικής υγείας.

Σημαντικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι εκλεκτοί ομιλητές μας είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

 • Τι είναι ψυχική υγεία;
 • Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία αυτή την περίοδο της πανδημίας;
 • Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ψυχική μας υγεία;
 • Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους;

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και πληροφορίες για την ημερίδα: εδώ. Εγγραφές εδώ

 

Γνωρίστε κάποιους απο τους Ομιλητές μας:

gourzis

Φίλιππος Γουρζής
Καθηγητής
Τμήματος Ιατρικής, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

gogos

Χαράλαμπος Γώγος
Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Metropolitan General

malliori

Μένη Μαλλιώρη
Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Αʹ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Δείτε όλους τους ομιλητές εδώ.

9o Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας

omades ergasies 21 01
1.300
Total registrants
320
In-Person Attendance
 All videos available
to watch again
50 minutes
Average viewing per session

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani Caravel υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

Την διαχρονική επιτυχία του Συνεδρίου αποτυπώνει η μεγάλη συμμετοχή ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας από ολόκληρη την Ελλάδα που και φέτος τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του συνεδρίου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας εφαρμόζοντας ένα σύστημα υβριδικής διοργάνωσης με φυσική παρουσία και διαδικτυακή συμμετοχή.

Υποδέχτηκε περισσότερους από 150 προσκεκλημένους Ομιλητές και Προέδρους
από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, δίνοντας βήμα σε καταξιωμένους επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς, αλλά και σε νεότερους ερευνητές.

Για να συμπληρώσετε το Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης και να λάβετε το πιστοποιητικό σας πατήστε ΕΔΩ

Για να παρακολουθήσετε τις ομιλίες του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

 Σας ευχαριστούμε για τη Συμμετοχή σας.

omades ergasies 21 02   omades ergasies 21 03

Ανακήρυξη του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α
Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο σε
Επίτιμο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης σε ένδειξη τιμής, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την έμπρακτη συμβολή του στην Ιατρική Εκπαίδευση και Επιστήμη.

Την ομιλία του με τίτλο: «Η συμβολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων» συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών κ. Δ. Κόκκινος

 

Ανακήρυξη του Καθηγητή κ. Κ. Τσιούφη σε Επίτιμο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης σε ένδειξη τιμής, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την έμπρακτη συμβολή του στην Ιατρική Εκπαίδευση και Επιστήμη.

Την ομιλία του με τίτλο: «Οι κατευθυντήριες οδηγίες 2021 της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου» στο πλαίσιο της Εναρκτήριας Τελετής συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χ. Πίτσαβος

 
omades ergasies 21 04

Βραβεύσεις Ιστορικών Στελεχών της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

Από την ίδρυσή της έως και σήμερα η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης με έντονη δράση στον ελληνικό και διεθνή χώρο, παραμένει πιστή στην επιμόρφωση χιλιάδων επαγγελματιών υγείας και επιστημόνων, υπηρετώντας τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης.

Στη φετινή διοργάνωση τιμήθηκαν οι εμπνευστές αυτών των αρχών βραβεύοντας τη μεγάλη προσφορά και μακρά διαδρομή τους στην επίτευξη των σκοπών της.

Βραβεύσεις:
Βασίλειος Άθυρος Οµ. Καθηγητής Παθολογίας, Τµήµα Ιατρικής, ΑΠΘ,
Μωυσής Ελισάφ Οµ. Καθηγητής Παθολογίας, Τµήµα Ιατρικής, Παν. Ιωαννίνων,
Ελένη ΜπιλιανούΚαρδιολόγος, τ. Διευθύντρια ΕΣΥ, Καρδιολογική Κλινική, Γ. Ν. Πειραιά «Τζάνειο»,
Βασίλειος Νικολάουτ. Διευθυντής, Α' Καρδιολογικό Τμήμα, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Γ.Ν. Αθηνών, «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός»,
Χρήστος Πίτσαβος, Οµ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

omades ergasies 21 05

 

JOINT SESSION EAS & HAS

The 9th Panhellenic Congress of the WG of the Hellenic Atherosclerosis Society  brought together a diverse and dynamic team of outstanding scientists and exceptional guests from Greece and abroad among which Prof. Kausik Ray President of European Atherosclerosis Society, Professor of Public Health, Department of Public Health and Primary Care, Prof Alberto Zambon Associate Professor of Medicine, Department of Medicine, University of Padua School of Medicine, Italy; Affiliate Assistant Professor of Medicine, Division of Endocrinology, Metabolism and Nutrition, School of Medicine, University of Washington, Seattle, WA, USA, Prof. Ashraf Reda, Professor of cardiology, Menoufia University, Shebin Elkom, Menofia, Egypt President of EAVA society, Prof Habib Gamra Professor of Medicine, Monastir University, Head, Cardiology Department A, Fattouma Bourguiba University Hospital, Tunisia.

Our sincere thanks to all program contributors and especially to the European Atherosclerosis Society 


 omades ergasies 21 06

  1  
   
 
  www.atherosclerosis.gr  

logo athero

tw1706202002 logo web
  @HellenicAthero https://has2021.gr/

Follow us

#HAS2021

Ελληνικες Μη κυβερνητικές Οργανώσεις

 • actionaid

 • kivotos

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 επισκέπτες και κανένα μέλος

Π.Ι.Σ. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Μετάβαση στην ιστοσελίδα

Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου

opadΕπισκεφτείτε τον ιστοχώρο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ)
Μετάβαση στην ιστοσελίδα...

Υγεία ΝΕΤ Δικτυακή Πύλη για την Υγεία

Διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Υγεία
Μετάβαση στην ιστοσελίδα...

Θέσεις Ιατρών από το proslipsis.gr

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες θέσεις Ιατρών από την ιστοσελίδα proslipsis.gr
Μετάβαση στην ιστοσελίδα...