Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: info@isioanninon.gr
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 15:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 10:00-14:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-12:00

Κάπα3 Οκτώβριος: Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

02 Νοεμβρίου 2023

Οκτώβριος: Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

 

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε μια διεθνή προσπάθεια, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1985 από την Εταιρεία Καρκίνου του Μαστού των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, ο Οκτώβριος σαν Μήνας Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού έχει καθιερωθεί από το 1997. Κατά τη διάρκεια του μήνα, διοργανώνονται σε όλη τη χώρα εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεοπλασιών (ΕΛ.Ι.Ν.), το 2022, στην Ελλάδα διαγνώστηκαν 4.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και 1.600 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική θεραπεία της νόσου. Η μαστογραφία είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. 

Εκτός από τη μαστογραφία, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν και αυτοελέγχους κάθε μήνα. Ο αυτοέλεγχος του μαστού είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να εντοπίσουν τυχόν αλλαγές στους μαστούς τους.

Με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, μπορούμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να προστατεύσουν την υγεία τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού.

 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΑ3 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023
 

Κάπα3: Είμαστε για εσάς και είμαστε ΠΑΝΤΟΥ

Η ομάδα του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών-Κάπα3 συμμετείχε στο 2ο Nevronas FESTival, ένα Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Διάδρασης που πραγματοποιήθηκε στις 5,6,7 & 8 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
 
Σε αυτή τη γιορτή, όπου η τέχνη δημιουργείται από όλους και είναι για όλους: 

Παρουσιάστηκαν 65 δράσεις για μικρούς κ μεγάλους (Θέατρο, Μουσική, Χορός, εκθέσεις, Κινηματογράφος, Εργαστήρια, Performances, Ομιλίες και Συζητήσεις)
  • Συμμετείχαν πάνω από 200 καλλιτέχνες,
  • Επισκέφτηκαν περισσότερα από 2000 άτομα,
  • Πάνω από 100 άνθρωποι φρόντισαν να κάνουν την εμπειρία όλων μοναδική!
 Η ομάδα του Κάπα3 καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης, παρείχε πλήρη ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τις υπηρεσίες του Κέντρου, διαμοίρασε ενημερωτικό υλικό για θέματα που σχετίζονται με την νόσο του καρκίνο, καθώς και τα φυλλάδια ΟΔυγεία από συνεργαζόμενους επιστημονικούς φορείς για την βελτίωση της καθημερινότητας των ογκολογικών ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (μπορείτε να βρείτε το υλικό εδώ).

Παράλληλα, μέλη της ομάδας παρακολούθησαν πλήθος παραστάσεων, συναυλιών και ομιλιών, ενώ συμμετείχαν στα διάφορα Εργαστήρια που έλαβαν χώρα στο Φεστιβάλ. 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της εκδήλωσης

Οκτώβριος 2023
"Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και
Κοινωνική υποστήριξη - Κανείς Μόνος"

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κάπα3 το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνώντο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, η ΣΤΑΣΥ, το WinCancer και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΛΟΚ, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και της ΕΟΠΕ, ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από το «Σκέψου μια λέξη που αρχίζει από Κ» με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη και τη διαχείριση ασθενών με καρκίνο, στις μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα.  Η καθημερινή και δυνατή παρουσία όλων των πιο πάνω φορέων, στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της ασθένειας, σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, μεταφέρθηκε στο πιο κεντρικό σημείο στην Αθήνα, σε μια εκδήλωση με μοναδικό στόχο και σκοπό, τη διεκδίκηση προνομιακών κοινωνικών δικαιωμάτων για τους ογκολογικούς ασθενείς, καθώς και ευαισθητοποίησης σχετικά με βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη και τη διαχείριση ασθενών.
Όλες οι δράσεις υποστηρίχθηκα και στη νοηματική γλώσσα από την «HANDS UP» τονίζοντας τη σημασία της προσβασιμότητας, όλων των ασθενών και των φροντιστών τους, σε πληροφορίες που τους αφορούν και που βοηθούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και ενημέρωση.
 
Οι λέξεις Καλημέρα, Καλοσύνη, Κοντά, Καθήκον, Καινούργιος, Καθοδηγώ, Καταδικάζω, Καθησυχάζω, Καλοκαίρι νίκησαν τον Καρκίνο και την Κακοήθεια, σε μια εκδήλωση όλο νόημα, θετικά συναισθήματα και σκέψεις. Κανένας δεν είναι μόνος, στον αγώνα για διεκδίκηση της ζωής και το Κάπα3 και οι φορείς και ομάδες που έδωσαν το παρόν τους στηρίζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, απέδειξαν και φώτισαν τη σπουδαιότητα της έκφρασης αυτής !
 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της εκδήλωσης
 

ΠΑΝΤΑ Φροντίζουμε για σας !!!

 
Η σύμπλευση των φορέων με στόχο την πρόληψη έχει μόνο θετικό πρόσημο. Στο Kapa3 αποτελεί προτεραιότητα η ενεργοποίηση του κοινού αλλά και των φορέων στα θέματα έγκυρης διάγνωσης .
Η Βιοϊατρική με σύνθημα  Πάρε Τον Έλεγχο Να σε Προσέχεις
συμμετέχει στην εκδήλωση της Τετάρτης 18.10 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Σταθμό Μετρό του Συντάγματος, δίνοντας στους συμμετέχοντες των 2 Εργαστήριων που θα πραγματοποιηθούν κατά την Ημερίδα, την δυνατότητα να κλείσουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία ή υπέρηχο μαστών.

Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει την πρώτη μαστογραφία στην ηλικία των 40 ετών και μετά σε ετήσια βάση. Για εκείνες που έχουν επιβεβαιωμένη μετάλλαξη στα γονίδια BRCA1 και BRCA2, τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού, συστήνεται ετήσια ψηφιακή μαστογραφία από τα 30.

Με την ευκαιρία, να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βιοϊατρική για την υποστήριξη!
 
 
Συμμετοχή του Kapa3 στο Παγκόσμιο Συνέδριο της ESMO2023 στην Ισπανία!
 
Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών - Κάπα3, στις 20-24 Οκτωβρίου βρέθηκε στη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της ESMO 2023, “Μια εξαιρετική επιστημονική και εκπαιδευτική εκδήλωση για την ογκολογική κοινότητα” όπως χαρακτηριστικά αποτύπωσε ο πρόεδρος της ESMO, Andrés Cervantes.

Η Υπεύθυνη  Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Καπα3, Μπίστα Ευαγγελή, συμμετείχε σε συναντήσεις Επιστήμης, Καινοτομίας και Ευκαιριών, καθώς και σε συζητήσεις με αξιόλογους συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Μια ευκαιρία μάθησης όπου περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες συμμετέχοντες, μοιράστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομάδες ασθενών από όλα τα επίπεδα (Τσεχία, Κοπεγχάγη, Ιταλία, Αγγλία) που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα προγράμματα δράσεων του Καπα3 όπου διαπιστώθηκε :
 
  • η δυσκολία των ασθενών με καρκίνο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης,
  • οι πολλές ανισότητες που υφίστανται στην πρόσβαση σε όλες τις χώρες καθώς και
  • η απουσία συσχέτισης μεταξύ της οικονομικής κατάστασης ενός ασθενούς και της δυνατότητας πρόσβασης του.
Αποδεδειγμένα, η πρόσβαση των ασθενών εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τόπος διαμονής, η εκπαίδευση και η δημογραφική ομάδα, ενώ η αδυναμία πολλών από αυτών να πράξουν τα βέλτιστα για την θεραπεία τους αποδυναμώνεται από παράγοντες όπως η ηλικία, η αδυναμία ή/και η κινητικότητα.

Διαπιστώθηκε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ύπαρξη Ομάδων Συνηγορίας για τον εντοπισμό και την κοινοποίηση των κενών στη φροντίδα μέσω της συνεργασίας, και της δυνατότητας για την ανάδειξη ζητημάτων όπως η πρόσβαση στα φάρμακα. Η υποστήριξη τους στην δυσκολία των ασθενών να περιηγηθούν στο εκάστοτε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, είναι ανεκτίμητη.

Οι συνομιλητές μας, μας συνεχάρησαν που είμαστε σε θέση να παράγουμε αξιόπιστα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη θεμάτων που συζητούνται με τους ενδιαφερόμενους φορείς της υγειονομικής περίθαλψης και μπορούν να κοινοποιηθούν ευρέως, για παράδειγμα σε ιατρικά συνέδρια και σε δημοσιεύσεις.
 
Η παρουσία του Κάπα3, αφορούσε την καταγραφή της δράσης της πρώτης Κινητής Μονάδας υποστήριξης ογκολογικών ασθενών από οργανισμό της Κοινωνίας των Πολιτών με εταίρους το Ερευνητικό  Εργαστήριο “Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο” του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνές Πανεπιστημίου και το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αποκλειστική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.
 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της εκδήλωσης
 
 
Τριπλή Βράβευση για την ομάδα του Κάπα3
στα Healthcare Business Awards 2023
 
Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2023. Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 8η χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily.
 
Στα φετινά Healthcare Business Awards 2023, σε μια ακόμη λαμπερή τελετή της Boussias Events όπου επιβραβεύτηκε η Αριστεία στην Καινοτομία, στην Υγεία, στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και στις Επενδύσεις, η ομάδα του Κάπα3 βραβεύτηκε για την προσπάθειά της να αναδείξει την κοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών σε βασικό πυλώνα της ολιστικής τους φροντίδας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να είναι κατάλληλη και επαρκής και να παρέχεται εγκαίρως από τα κατάλληλα άτομα.
 
Η δεκαπενταμελής κριτική επιτροπή που αποτελείτο από εξέχοντες επιστήμονες και ceo επιχειρήσεων και οργανισμών που σχετίζονται με την υγεία, με πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης τον κο Νεκτάριο Ταβερναράκη, Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, και πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων κ.λ.π.
 
 
Βράβευσε το Κάπα3 για την συνολική του προσφορά στα 3,5 χρόνια λειτουργίας του, την επίμονη και επίπονη προσπάθειά για ισότιμη και καθολική πρόσβαση του πληθυσμού και την δημιουργία ομάδων σύμπλευσης στην πρώτη γραμμή με τα εξής βραβεία:
  • Βραβείο GOLD για τις Κινητές Μονάδες Ενημέρωσης και Διαχείρισης του Κάπα3 στην κατηγορία “Κοινωνική Πρόνοια, Δομές” 
  • Βραβείο SILVER για την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης Ογκολογικών Ασθενών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στην κατηγορία “Ποιότητα Υπηρεσιών & Φροντίδας Ασθενών 
  • Βραβείο BRONZE για την Προσφορά στην Υγεία του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών-Κάπα3 στην κατηγορία “Προσφορά στην Υγείας από ΜΚΟ”
 Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές των Healthcare Business Awards 2023, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την βραδιά της βράβευσης.

Την δική μας βράβευση, εμείς την οφείλουμε σε όλους τους υποστηρικτές μας, τους αξιόλογους συνεργάτες μας, αλλά και τον κάθε έναν ωφελούμενο, που με περίσσεια καλοσύνη μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε.

Τίποτα όμως δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς πίστη στο έργο του Κάπα3, και στο όραμα για παροχή ολιστικής φροντίδας στο ογκολογικό ασθενή. Ένα όραμα που πρώτοι ενστερνίστηκαν τα μέλη της ομάδας του Κάπα3, όντας στην πρώτη γραμμή και δρώντας με επίκεντρο τον άνθρωπο που νοσεί και το οικογενειακό του περιβάλλον.
Η δυναμική αυτής της ομάδας, καθώς και οι αξιόλογοι συνεργάτες μας δίνουν την δυνατότητα για δράσεις και έργο με μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο, για εξαιρετικές νέες συνεργασίες με φορείς όπως ακαδημαϊκά ιδρύματα, μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, επιστημονικές εταιρείες και φυσικά με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. 
 
Εκ μέρους όλης της ομάδας του Καπα3, από καρδιάς σας ευχαριστούμε!!!
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Κάπα3 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΟΠΑ-Κάπα3

 


Άρχισαν οι εγγραφές!

Μάρκετινγκ και Κοινωνία των Πολιτών

Το Κάπα3, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής του με στόχο τη διεύρυνση εργασιών του σε σχέση με την αντιμετώπιση του Καρκίνου, δημιουργεί συμπράξεις με φορείς υγείας και κοινωνικής προσφοράς, κτίζοντας ένα πλαίσιο ενημέρωσης και αξιολόγησης, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και τεχνολογίας. Και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι ο οργανισμός μας και οι διεπιστημονικές ομάδες επαγγελματιών υγείας με τους οποίους συνεργάζεται και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχουν δημιουργήσει το πρώτο σύντομο πρόγραμμα σπουδών με τίτλο "Μάρκετινγκ και Κοινωνία των Πολιτών".
Ο σκοπός του προγράμματος έγκειται στο να προσφέρει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες βασικές θεωρητικές γνώσεις, δεξιότητες, αλλά και πρακτικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τη σημασία και τη συνεισφορά του Μάρκετινγκ στην Κοινωνία των Πολιτών καθώς και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν βέλτιστες στρατηγικές και τακτικές Μάρκετινγκ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε
πατώντας ΕΔΩ
 
 
 

ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!! 


Μπορείς να γίνεις Ήρωας, κάθε φορά που ψωνίζεις κάτι online μέσω της Youbehero! Δεν θα σου κοστίσει ούτε cent παραπάνω και θα μας βοηθήσετε στο Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κάπα3, να πετύχουμε τον επόμενο μας στόχο!!


Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητο σας  μέσω της GoodFairy, της πρώτης κοινωνικής επιχείρησης της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ οικονομικά, το  Κάπα3, με μια δωρεά που
θα κάνει η Goodfairy για λογαριασμό σου.

 
Για Ενημερώσεις και Νέα που αφορούν Ασθενείς με Καρκίνο, άμεσα και με την εγκυρότητα του Κάπα3!


Μπορείτε να μας βοηθήσετε είτε καλύπτοντας μια ανάγκη μας
με μία δωρεά σας ή εάν γίνετε μέλη της ομάδας μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας Δευ-Παρ: 09:00-15:00 (Τετ: 18.00-20.00)
Για θεώρηση γνησίου υπογραφής, ΑΥΣΤΗΡΑ, καθημερινα 10:00-12:00
Ώρες Λειτουργίας για Ιατρούς: Καθημερινά 10:00-14:00 κατόπιν ραντεβού


Copyright © 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΙΣΙ). Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Powered by NICMEDIA

Back to Top