Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: info@isioanninon.gr
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 15:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 10:00-14:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00
ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-12:00

Cancer may control your body, but NOT your soul...

25 Ιανουαρίου 2024
 
 
Το 2024 ξεκίνησε τόσο δυναμικά για την ομάδα του Κάπα3, που...αργήσαμε να σας ενημερώσουμε!!!
3 νέες δράσεις με αφετηρία τον πρώτο μήνα του χρόνου, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες δράσεις του Κάπα3. Υποστηρικτές & Συνεργάτες από Ελλάδα και εξωτερικό, έρχονται να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλα αυτά που ονειρευτήκαμε και πραγματοποιούμε βήμα βήμα...


Μάθετε για όλες τις δράσεις αλλά και τα νέα μας, με μια ματιά!
 
Cancer may control your body for a while,
but ΝΟΤ your soul...
Το ονειρευτήκαμε, το οργανώσαμε και τελικά το πετύχαμε! Το Κάπα3, δεν σταματά στιγμή να σκέφτεται και να υλοποιεί δράσεις που κύριο στόχο και αποδέκτη έχουν ασθενείς με καρκίνο, ξεπερνώντας αγκυλώσεις, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά δεδομένα! Ο καρκίνος δεν έχει χώρα, δεν έχει χρώμα, ούτε θρησκεία αλλά ούτε και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. 

Η ομάδα του Κάπα3 μελετώντας τις ανάγκες των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και έχοντας το πρόβλημα της ασθένειας ως δεύτερη επιλογή, θέλησε να αναλάβει δράση στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης θέτοντας στο επίκεντρο τους πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής. 

Με μεγάλη χαρά, δεχθήκαμε την απάντηση του Ιδρύματος King Baudoυin Foundation  που μοιράστηκε το όραμά μας και ενέκρινε χρηματοδότηση  με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών - Κάπα3 για την άμεση παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαβαίνουν τα σύνορα της χώρας μας.
 
Μαζί μπορούμε να φτάσουμε στο ακατόρθωτο! Να κοιτάζουμε τον καρκίνο κατάματα και να δίνουμε κάθε μέρα μαζί, μια μικρή αλλά παράλληλα τόσο σημαντική μάχη ενάντια στον καρκίνο, υπέρ της ζωής!
Ενημερωθείτε για την δράση
 
Εικονική Πραγματικότητα και ΥΓΕΙΑ!!!
Στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», του Ιδρύματος Μποδοσάκη μια νέα, καινοτόμα δράση θα ξεκινήσει εντός του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Η δράση έχει ως τίτλο "Ανακούφιση ασθενών καρκίνου και των συνοδών τους μέσω της Τέχνης, με τη χρήση εικαστικών έργων εικονικής πραγματικότητας" και υλοποιείται από την ακόλουθη ομάδα έργου: Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης Κλινικών Δεξιοτήτων του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του ΑΠΘ, Μουσείο Φωτογραφίας ΜΟΜus καθώς και συνεργάτες της Σχολής Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3. 
 
 


Η δράση «φέρνει» το μουσείο στο νοσοκομείο

Πολύ σύντομα, ο 9ος όροφος του Θεαγενείου θα μετατραπεί σε Μουσείο, το οποίο θα λειτουργεί από 01.02.2024 και για έναν μήνα, με τους ανθρώπους του Κάπα3 να είναι καθημερινά (Δ-Τ-Π-Π) από τις 09:00 - 13:30μμ και κάθε Τετάρτη 13:00 - 17:00 μμ, στην είσοδο και στον 9 όροφο του Θεαγένειου Νοσοκομείου για να σας ξεναγήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες
 
Το Κάπα3 στη Νάπολη για ehealth solutions!!!
Στο πλαίσιο του προγράμματος E-Health4Cancer, η ομάδα του Κάπα3 παρευρέθηκε στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Νάπολης, όπου έλαβε χώρα ένα τριήμερο συνέδριο με θέμα “E-health solutions for cancer patients and their caregivers”.
Οι 3 συνεργάτες του προγράμματος, Università degli Studi di Napoli Federico II, EPIONI και Komiteen for Sundhedsoplysning καθώς και πλήθος αξιόλογων ομιλητών έδωσαν το στίγμα για τα τεκταινόμενα αναφορικά με τα ψηφιακά εργαλεία που σχετίζονται με τον καρκίνο.
Διαβάστε περισσότερα
 
Και τώρα....; Αγωνιζόμαστε!
Η Θεατρική παράσταση «Και τώρα…..ꓼ Αγωνιζόμαστε!» δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι καινούργιο. Δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι ξένο. Αντιθέτως. Είναι εδώ για να μας δείξει πως σε όλα τα «σκοτάδια» υπάρχει και Φως!

Πρόκειται για μια προσπάθεια σύμπραξης φορέων κοινωνικής υποστήριξης και σύγχρονου πολιτισμού, με σκοπό την ανάδειξη της τέχνης ως δημιουργικό μέσο στην υπηρεσία της υγείας και της κοινωνίας. Οι δράσεις τέχνης έχουν θεραπευτική επίδραση στους ασθενείς, μιας και η συμμετοχή τους επιτυγχάνει βελτίωση στην καθημερινή τους διαβίωση. 
 
Η παράσταση έχει πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου στην Ελευθερούπολη Καβάλας! 
Περισσότερα για την Θεατρική Παράσταση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: +30 26510 25324 | Φαξ: +30 26510 32907 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β, ΤΚ 45 444, Ιωάννινα
Ώρες Λειτουργίας Δευ-Παρ: 09:00-15:00 (Τετ: 18.00-20.00)
Για θεώρηση γνησίου υπογραφής, ΑΥΣΤΗΡΑ, καθημερινα 10:00-12:00
Ώρες Λειτουργίας για Ιατρούς: Καθημερινά 10:00-14:00 κατόπιν ραντεβού


Copyright © 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΙΣΙ). Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Powered by NICMEDIA

Back to Top